Oáza v Praze

16.07.2014 15:02

Beduíni putují pouští a po dlouhé a namáhavé cestě si potřebují odpočinout. Načerpat nové síly, ale promluvit i s jinými lidmi.

Život přináší mnoho strastí, s mnohými se doslova nemazlí. Lidé se rádi sdružují a scházejí a dělají to, co jim přináší radost. Chlapi hodně sportují a kolikrát ani nevědí, jaké je civilní zaměstnání kolegy z týmu. Není to podstatné. Důležité je pobýt a zažít spolu příjemné chvíle. Tak se stává, že třeba renomovaný lékař předvádí umění na exotickém hudebním nástroji, nebo právník udivuje nádhernými fotkami. Šanci má každý.

Paní Eva Hrušková vybudovala takovou oázu přímo v centru Prahy. Ve Vodičkově 10 se jí za pomoci přátel daří vytvářet místo, kde nabízí především restauraci duše. K tomu pořádá zhruba každý 2. pátek v měsíci vernisáž fotografií, obrazů, ale i jiných uměleckých počinů. Autory jsou známí i méně známí umělci. Důležité je, že prostory jsou přístupné i mimo tyto akce.  V areálu uzavřeného dvora si lze sednout s přáteli a plkat a plkat.

Společenství je to velmi pestré a snad proto se na takové setkání každý více těší. Vždy také přicházejí známé osobnosti. Vy jste také vítáni. I o prázdninách.

Vřele Vám doporučuji pobýt. Kontakt na paní Evu Hruškovou je tento mail: babicaruj@seznam.cz.

 -   "pravé tlačítko myši" na obrázek, poté "otevřít obrázek na nové kartě" a ukáže se samotné vyzačení místa, kde se setkáváme.

 

luk