Jinde

08.10.2012 12:38

Nemoc člověka břibrzdí, mnohdy zastaví. Nemusí to být "jen" mrtvice. Je-li jedinec "silnější", je to většinou lepší. Schopnosti vrozené i získané mohou hodně pomoci. Jakýkoliv sport,

či cokoliv, kde se musíte vypořádat s nějakou krizovou situací může být dobré. Hodně dělá "blízké zázemí" a pomoc. Používám "blízcí" a "blízké zázemí" protože to občas nemusí být rodina.  

Co jsem chtěl povědět. Čím je ten nepříjemný zásah do našeho života dramatičtější a více nás poznamená, tím více se lze ocitnout "jinde". Mimo obvyklé dění, mimo běžné"názorové systémy". Ledacos okolo nás nám může připadat zbytečné, nepodstatné a některé "problémy" mohou připomínat "žabomyší střety". Vyplouvají na povrch jiná (důležitějšítémata. Zdraví lidé ale řeší denně i ty "pokleslé" problémy. Z nich se ale život skládá. I naše nemoc je zkouškou k řešení.  Záleží na nás, jak se k ní postavíme. Jak říkával pan Werich, záleží na tom, zda se z toho po....., nebo zda se na to vy....... Je to záležitost postoje. V praxi jsem zažil oba přístupy. Velmi záleží na nás samotných.  Z velké části bývá ale ovlivněn "blízkými".

Důležitá je chuť a víra, že to bude lepší.

 

luk